Wednesday, June 11, 2014

Still

Nem jön be a hűvösség, sem a nyugodt hangnem - az amelyik elhallgat dolgokat, közben hátul számításokat sző / sarokba szorít / lenéz / manipulálni próbál / aláz / megszégyenít a jól megfontolt megérvelt szépen artikulált kiejtett szavaival, és leginkább elhallgattatni akar. Vállamnál fogva a földre teper, fojtogat. Ami eddig volt, már mindegy...próbáltam békében lenni.
Demajd egy jó magas panelház tetejéről farkasüvöltök! Egy pillanatra elhallgatnak a madarak. Az egyik bal szemével rámkuksol, eszelős mondom neki: nézzétek meg a fos részrehajló törvényeket; keressétek a legjobb zenészeket/regényeket; hallgassátok meg az esti beszélgetéseket a lámpabura alatt; hogy tartja a szünetet vagy mondja tovább épp - szeme nem rebben miközben lecsap egy legyet; a karácsonyfa mellett a vágást nyugodt hangneme  (azt mondta "Szeretlek") és dühöngése között, a szemvillanás kussját, ami után a feleség fejéhez vágja a szobafenyő kaspóját (a kisgyerek felüvölt, nem azért mert elmebeteg); emlékezz az arcára annak aki a képedbe hazudik; sosem felejted a polgárháborúk halottgyermekarcait.
Kva fontosak a szavak - velük együtt az elmondhatatlan tekintet, és Cseh Tamástól a Csönded vagyok. Nem mindegy hogy a csönd-szavak-tekin-tett keveréked által hatalmat kovácsolsz - vagy bármit egod alátámasztandó, tehát segget nyalsz vagy seggedet nyalatod - vagy mint a penge élével átvágsz velük az igazsághoz. [Túl nemes szó, túl általános, elcsépelt, már-már súlytalan cseng.] Létezik egyáltalán olyan ami mögötte van? [egy pocsolyának is van mélysége.] Nekem amúgy is csak műanyag kardom van.
A madarak tudják meg a gyerekek.


Sting - Fragile (music video)
Sting - Fragile (music video)










No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.